Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

B. Banc de Finques Agràries

Amb l’objectiu de garantir el relleu generacional, la incorporació de joves al sector i la recuperació d’espai agrícola, és necessari crear un Banc de Finques Agràries i Terres i un servei de voluntariat agrícola.

El Banc de Finques Agràries pretén ser una de les vies per tal de facilitar que aquelles persones que no vénen de tradició pagesa, puguin incorporar-se a l’activitat mitjançant la cessió o traspàs d’infraestructura, bestiar i terres, de ramaders/es propietaris/es que volen deixar la ramaderia per jubilació o altres motius. Mitjançant un Acord de Custòdia Agrària a tres bandes (propietari/a, alumne/a de l’escola, associació) s’arribarà a un acord per tal que totes les parts implicades puguin assolir els seus objectius. Actualment hi ha un llistat de 5 persones interessades en fer aquestes possibles cessions entre el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà.

6 (2)

D’altra banda des de l’associació també es treballa per la recuperació de prats i d’aquesta manera dels hàbitats associats per ús ramader, mitjançant el voluntariat ambiental agrícola. S’han signat diversos Acords de Custòdia Agrària amb  ramaders gestors a Esterri de Cardós i Llagunes. En aquest municipi s’han recuperat 7 ha. de terreny mitjançant Camps de Treball Internacional.

Qualsevol persona interessada en participar en aquesta línia de voluntariat ambiental i agrícola serà benvinguda i només cal que es posi en contacte amb l’associació.

Les dues línies: Banc de Finques Agràries i recuperació de prats, van vinculades a Plans de gestió d’aquests espais amb la voluntat de recuperar espai agrícola i facilitar el relleu generacional mitjançant la custòdia agrària del territori.

El projecte del Banc de Finques Agràries està immers en un procés evolutiu on s’integrarà a la proposta d’abast Català que l’entitat Terra Franca està en procés d’iniciar (més informació durant aquest 2013).

34 comentaris»

  joan wrote @

M’agradaria rebre més informació del banc de terres.
Gràcies

  Teresa wrote @

Hola,
M’agradaria rebre més informació del banc de terres; ja que m’ estic plantejant anar a viure al medi rural.
Espero la seva resposta.
Gràcies
Teresa Abad

  Garcia wrote @

Som 3 companyes amb intenció de començar algun projecte agroecològic, m’agradaria rebre més informació sobre el banc de terres. agraîria la resposta

  LLUÍS wrote @

Hola,

Voldria rebre més informació del banc de terres.

Gràcies

Lluís Checa

  marcel wrote @

hola molt bon dia i bon nadal , som quatre amics de tarragona i un d´asturies i estem molt interesats en el tema de gestió agraría i de banc de terres, tots venim de familia pagesa i ens encanta ele contacte amb la natura, si ens poguesiu donar més info .. moltes gràcies i molt bon any nou

  leiss wrote @

soc de castellcir i vull ser pages!!!!!!!!!!! ajuda si us plau!!gracies

  josep wrote @

hola, necessito informar-me per adquirir terres i granja vaig estudia per pages i e treballat en granjes de vaques i actualment soc tractorista i m’agradaria posarme pel meu comte, peo clar mes impossible comprar una finca amb aquests preus, veig que si no et ve de familia pagesa es impossible, teniu alguna solucio?…gracias i enhorabona pel vostre peojecte.a10

  Kim wrote @

Hola, estic molt interessat en el banc de terres,ja que m’agradaria molt poder viure de la terra,tinc una mica d’experiencia.
Agrairia informació.
Gracies per endavant i fins aviat

  Kim Yuste wrote @

Hola,m’agradaria rebre informació sobre el banc de terres,ja que estic molt interessat en començar o continuar una explotació ramadera.
Gracies

  josep wrote @

hola.nosaltres tenim una petita explotacio ramadera amb ovella ripollesa,pero degut al tennreny on estem,entre anoia i penedes,no hi ha posibilitats de creixer per falta de pastures..ens agradaria poder anar al pirineo o prepirineo on hi ha mes posibilitat de pasturatges.tenim actualment 230 caps i no podem creixer mes a no ser que comencem a dividir el ramat en escamots en altres finques.. hem creat una scp fa poc per poder repartir les feines..si sabeu de algun lloc on poder anar,os ho agaririem..

  Xavier wrote @

Hola, gent!
Em podríeu enviar info sobre el tema de voluntariat agrícola, em sembla una gran idea.
Salut i ànims!
Xavier

  Alfons wrote @

Hola,

A mi també m’agradaria rebre més informació sobre el banc de terres. Es limita tan sols al Pallars?

Moltes mercés!

  rurbans wrote @

No. El banc de terres de moment recull totes les oferetes de finques que ens surten de Catalunya. Aquestes ofertes, però només s’ofereixen als ex-alumnes de l’Escola de Pastors. Si aquestos/es no hi estan interessats després se’n fa difusió pública perquè hi pugui accedir tothom a: http://custodiagraria.wordpress.com

  amanda wrote @

hola, som una parella jove, i ens agrada molt la naturalesa, fa ja temps que estem buscant finques per poder anar a viure a la muntanya i poder començar la nostra vida de pagesos, ja que es el que desitgem. Si us sobra alguna terra del banc de terres estariem molt interessats en ella, a si pogues ser ens agradaria la comarca de tarragona ja que estariem aprp de la familia, ja que estan majors i ens agrada estar prop d’ells per si passa qualsevol cosa. moltes gracies.

  rurbans wrote @

Us afegirem a la nostra base de dades.
Gràcies.

  nidia wrote @

Hola em dic nidia i disposo de uns tres jornals de terra a vinallop, voldria saber que he de fer per oferir el meu terreny per aquestes activitats ja que jo no disposo de medis ni temps per treballarla, gracies.

  Quim i Judit wrote @

Som propietaris a l’Alta Garrotxa i ens agradaria tenir més informació sobre la custòdia de terres. Ens agradaria tornar a veure pastures i correu en aquesta zona. Oferim també allotjament.
Esperem notícies vostres ben aviat.
Gràcies

  Norma Ponce wrote @

Buen día, me llamo Norma y tambien estoy interesada en reconectar con la tierra, es nuestro futuro. Agradeceré información.

  Albert wrote @

Hola, bona tarda nosaltres també estem buscant un lloc a on desenvolupar el nostre projecte i ens agradaria rebre informació si us plau!

Moltes Gràcies

Albert i Maria

  David wrote @

hola, tenim una finca rustica amb gran casa i serveis apte per projecte agrari ramader umatutu@hotmail.com

  selvadigianni@hotmail.com wrote @

Hola. M agradaría tenir informació per tal d accedir al us de terres per pastura regenerativa. Pobles del Montsec-Pallars Jussá-i Sobirá.

  emma viñas wrote @

Hola,
sòc alumne de l’escola agraria de Manresa, voldria saber com esta el tema de finques de terres i retlleu generacional a la zona del Ripollés,
Si poguesiu facilitar algún telefon o contacte.

gracies.
Emma

  Alex wrote @

Alex

M’agradaria rebre més informació del banc de terres.

Moltes gràcies.

  rurbans wrote @

Hola Alex,

El banc de terres de l’escola només és pels alumnes de l’escola. Si et sembla et passo el correu de Terra Franca, que és una entitat recent creada que neix amb l’objectiu d’ordenar l’accés a la terra a casa nostra: admin@terrafranca.cat

  rurbans wrote @

Hola Emma,

No hi ha dades en aquest sentit. Trobar finques en un lloc concret s’ha de fer, ara mateix, buscant-ho un mateix. El nostre banc de terres només està enfocat als alumnes de l’escola de pastors. Com comentava més amunt, si et sembla et passo el correu de Terra Franca, que és una entitat recent creada que neix amb l’objectiu d’ordenar l’accés a la terra a casa nostra: admin@terrafranca.cat. En aquest cas no et podran passar dades, però si està interessada en trobar finca et podran posar en una base de dades per ofertes futures.

Gràcies,

  nicot wrote @

Acabo de descobrir la vostre associació i tinc la sensació que pot ser ens podrieu ajudar a tirar endavant un projecte familiar. Podeu mantenir-me informada si us plau? Moltes gracies… i felicitats pel projecte.

  Jordi wrote @

Hola,

Voldria rebre més informació del banc de terres.

Gràcies

jordidurangatell@gmail.com

  rurbans wrote @

Hola Jordi,

El nostre banc de terres és accessible pels ex-alumnes de l’Escola. Si estàs interessat en temes d’accés a la terra et proposo que contactis amb Terra Franca: http://www.terrafranca.cat

Gràcies!

  Cigala 74 wrote @

Bona nit som una parella q treballa a ciutat i estem molt farts del estres si sabesiu alguna feina aqui pages m agradaria q amb poguesiu informar

  rurbans wrote @

Hola!

Només tramitem ofertes de feines per les persones que s’han format a l’Escola de Pastors. Si teniu clar a quina comarca us voleu ubicar us recomanem que poseu anuncis a les cooperatives agràries per donar veus.

Moltes gràcies,
v.

  arseni wrote @

Tenim la família una finca a Cerdanya Bellver que volem tornar a explotar.
Esta formada per camps en que es feia farratge i una gran part de prats i devesa i una altre part esta amb pins que amb els anys an anat ocupant el terreny.
Voldria informació de què podríem fer.
Gracies
Arseni

  Àlex wrote @

Hola,
Ens posem en contacte per que nosaltres som propietaris de finques rústiques a l’Alta Ribagorça i ens agradaria contactar amb pagesos per un possible acord comercial.

  Santi wrote @

Hola soy santi tengo 40 hectareas de tierra forestal y agricola y busco gente para arrendar tierra para pastoreo y agricultura en sierra de castellon. Gracias

  Associació Rurbans – Escola de Pastors de Catalunya wrote @

Por favor contacta con http://www.terrafranca.cat


Deixa un comentari