Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Vull acollir-me al Servei d’Assessorament 

hdr

Omple aquest formulari:  http://goo.gl/forms/reowbns2eD

L’Escola de Pastors de Catalunya neix amb l’objectiu de recolzar la pagesia Catalana amb una formació permanent que ofereixi la possibilitat a les persones que venint o no de tradició pagesa puguin tenir l’oportunitat d’obtenir els coneixements necessaris per tal d’iniciar una activitat pagesa.

Des de l’Escola, aquest 2016, s’ofereix un Servei d’Assessorament gratuït que pren com a model la praxis de l’Escola de Pastors d’Iparralde (Oloron Saint Marie – País Basc francès) on d’una manera optativa s’ofereix als ex-alumnes de l’escola la possibilitat d’acollir-se a un servei d’assessorament portat a terme pels mateixos formadors – tutors de l’escola.  

L’Escola de Pastors de Catalunya, des del seu inici, veu amb preocupació la consolidació dels projectes que inicien els alumnes que han passat per l’Escola de Pastors, així com altres joves de Catalunya. Tenint en compte l’esforç i la il·lusió que aquests i aquestes inverteixen alhora de buscar terra, infraestructures, finançament, maquinària, etc. pensem que és important apalancar-los des d’un inici per tal que puguin obtenir un suport fiable i de qualitat. Aquest suport té la intenció que sigui útil en la fase de desenvolupament i consolidació de la seva idea, per tal d’evitar els menys errors possibles.

A qui va adreçat
El servei d’assessorament de l’Escola de Pastors de Catalunya, s’adreça a menors de 30 anys que han iniciat un projecte propi vinculat a la pagesia (orientació ramadera) o bé tenen la intenció de fer-ho durant aquest 2016.

Objectius del Servei
Volem contribuir a mostrar que una altra pagesia vinculada als processos agroecològics és viable, recolzant les persones que lluiten per a fer-ho, amb un servei que pugui resoldre qualsevol mena de dubte d’una manera professional, contrastada i que alhora estigui pensada i reflexionada des del punt de vista de la instauració i consolidació de la nova pagesia: projectes d’escala familiar o cooperativa, de producció ecològica i/o tradicional amb extensiu, on es transformi el producte – sempre que es pugui – i se’n faci una venda directa entre el pagès/a i el consumidor final, mercats, comerços i restaurants locals.

Els assessoraments seran de 3 tipus:

 1. Assessorament directe a l’explotació. Assessoraments periòdics que es portaran a terme “in situ” a les mateixes explotacions per part dels assessors. La periodicitat vindrà marcada pel grau de desenvolupament de cada projecte, per les necessitats detectades i/o per la demanda del mateix portador/a del projecte. Aquesta valoració és farà durant la 1a. visita a la finca. L’objectiu d’aquests serà avaluar:
 • L’estat de la finca (visió general)
 • L’organització de la finca i de les seves infraestructures (com està organitzat l’espai)
 • L’organització i gestió de pastures / farratges
 • El maneig que es porta a terme: benestar, alimentació, sanitari
 • La producció: què produeix, com ho fa i com ho ven (o vol vendre)
 • La gestió de la finca: econòmicament (recursos invertits, despesa fixa, recursos que vol arribar a invertir)
 1. Assessorament telefònic. S’estableix un servei telefònic d’atenció per a qualsevol dubte que els pugui sorgir entre els assessoraments a les finques, o altres qüestions. Aquests seran atesos pels pagesos-assessors, i la nostra oficina.
 2. Assessorament especialitzat (làctic – formatger). Aquest servei s’afegirà a aquelles finques que tinguin un projecte lleter. L’objectiu d’aquest serà avaluar:
 • Tipus de bestiar (aptitud – raça)
 • El maneig que es porta a terme: benestar, alimentació, sanitari
 • La producció: què produeix, com ho fa i com ho ven (o vol vendre)
 • Les instal·lacions: munyidora, sala de munyir, formatgeria, etc.

Si estàs interessat/a omple aquest formulari abans del 1 de març de 2016:  http://goo.gl/forms/reowbns2eD

El servei d’assessorament rep el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, dins del marc de les polítiques d’ocupació jove de la UE.

Fins aviat!

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: