Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Jornada “Gestió dels gossos de protecció de ramats”

VISITE CHEZ LE BERGER STEPHANE CHETRIT

El proper dijous 3 de desembre a Llavorsí, el Parc Natural de l’Alt Pirineu organitza unes jornades entorn la “Gestió dels gossos de protecció de ramats”. Unes jornades molt especialitzades en l’àmbit dels pastoreig en zones on hi trobem depredadors que poden malmetre els nostres ramats. Molt interessats per a totes aquelles persones que us plantegeu aplicar aquesta figura de protecció, no només pels ossos, sinó també llops, gossos salvatges i/o robatoris, amb el màxim de informació i formació possibles.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través del Parc Natural de l’Alt Pirineu (Tel.:973 62 23 35– A/e: teresa.belb@gencat.cat )

Els gossos de protecció de ramats (mastins) són una eina ancestral que els ramaders han anat seleccionant per tal de protegir els ramats contra atacs de fauna salvatge, com llops, guineus, óssos, i altres depredadors.

Actualment també és una bona eina per evitar atacs de gossos erràtics i ensalvatgits. Aquesta jornada vol oferir una visió general de la funció d’aquests animals i sobretot incidir el procés d’empremta, ja que és el que sol ser més difícil i pot acabar comportant que el gos no sigui apte per la protecció si no es realitza correctament.

rr8u8ffku8EiLH3OK_jFTnXt3zE

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: