Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Jornades de Sobirania Alimentària: Sembrant alternatives a la universitat amb l’Escola de Pastors

jornadessba_cartell_1

Dimecres participarem en la ponència inaugural de les Jornades de Sobirania Alimentària que la Fundació Autònoma Solidària, amb la col·laboració de la Fundació Solidaritat UB, el Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPCi la Revista Soberanía alimentaria, biodiversidad y culturas, organitzem com a resposta a una situació d’empobriment i de fam. Tindran lloc del 15 al 17 d’abril a la Facultat de Biblioteconomia de la UB i combinaran xerrades, taules rodones, tallers i un geocatching sobre la ruta dels agronegocis a Barcelona.
La sobirania alimentària reivindica el dret dels pobles a definir les seves pròpies polítiques agràries i alimentàries -què mengem, com ho produïm i com ho comercialitzem-, incorporant criteris de producció ecològica i prioritzant el comerç a escala local. Des de fa més de 15 anys, llaurada des de la perspectiva de la pròpia pagesia, emergeix com una alternativa real davant les problemàtiques de la fam i la pobresa rural als nostres territoris i a escala global.

Les jornades “Sobirania Alimentària: Sembrant alternatives a la universitat“, que es celebraran del 15 al 17 d’abril a la Facultat de Biblioteconomia de la UB (Sants – Barcelona), volen ser un espai d’aprenentatge, debat i reflexió crítica entornals models agroalimentaris, la sobirania alimentària com a proposta transformadora, especialment en un context de crisi sistèmica, i el paper de l’educació superior en la promoció de paradigmes de desenvolupament més justos i sostenibles.

Les sessions aniran a càrrec de professorat universitari, joves investigadors/es de diferents grups de recerca, i representants d’organitzacions socials i del sector rural com ara VSF-Justícia Alimentària Global, la Xarxa d’Economia Solidària, el CRIC-Revista Opcionsi l’Escola de Pastors de Catalunya, entre d’altres. Les jornades finalitzaran el 17 d’abril, Dia Internacional de la Lluita Camperola, amb una xerrada de l’euro-parlamentària Lidia Senra, membre del Sindicato Labrego GalegoVía Campesina.

El programa complet ja es pot consultar al blog “Universitat i Sobirania Alimentària”.

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: