Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

2n setmana completada a l’Escola de Pastors

20150309_121734

Ja hem acabat la segona setmana de teòrica de l’Escola de Pastors. Abans d’entrar a la tercera us fem un petit resum de com ha anat.

Els alumnes van començar dilluns i dimarts amb classes d’elaboració de formatges amb Judith Carreira de Formatges de l’Abadessa, una mestra formatgera que a banda de dominar qualsevol tècnica formatgera ho sap transmetre amb un llenguatge molt entenedor i clar. Us la recomanem! Els alumnes van poder practicar amb dos tipus de quallada: enzimàtica i làctica i vam poder elaborar formatges frescos, curats, matons i fins i tot formatges d’untar i batuts tipus petit Suisse. Un festival formatger que ens va deixar a totes i tots ben empatxats. Tot un gust!

20150310_095507

20150309_111742

La visita pràctica es va realitzar a la formatgeria de la Roseta de Gavàs. Un projecte de cabra de llet alpina que el porten el matrimoni format per en Jesús Caravaca i la Rosa Vilalta. Ells treballen des de fa més de 20 anys a Gavàs, un petit poblet de la capçalera de la Vall d’Unarre (Pallars Sobirà).

El dimecres van tenir una sessió intensiva amb Paquita Santiveri, professora titular de la Universitat de Lleida experta en cultius extensius. Van treballar tant els cultius per a gra com els farratgers, com preparar la terra, com conservar els farratges, etc.

El dijous van treballar amb en Josep Placència la propietat de la terra, els usos, tipus de contracte segons les legislacions. I per últim vam finalitzar la setmana amb les classes de les veterinàries Marta Boleda i Faïna Farré entorn la reproducció animal.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: