Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Jornada tècnica “Elaboració de formatges” a Montenartró

DSCN2146

L’objectiu d’aquesta jornada és oferir una formació tècnica bàsica que permeti entendre els processos implicats en l’elaboració i maduració dels formatges, recalcant quins són els paràmetres més importants a controlar en les diferents elaboracions. Les places són limitades a 16 persones.

Totes les ponències aniran a càrrec de la Sra. Judit Carreira, de Formatges de l’Abadessa. El programa de la jornada és el següent:

Dilluns, 9 de març

8.45 h Presentació de la Jornada i lliurament de la documentació
9.00 h Introducció sobre la llet, els diferents tipus i les seves característiques. Material i organització necessària per la fabricació
11.00 h Pausa
11.30 h Els principals processos en la fabricació de formatges, paràmetres a controlar
13.30 h Dinar
15.00 h Elaboració de formatge madurat, mató i formatge fresc i preparació de la llet per a l’endemà
Dimarts, 10 de març

9.00 h Els formatges, els diferents tipus i les seves característiques. Aprofitament del xerigot. Conservació i presentació dels formatges
11.00 h Pausa
11.30 h Elaboració de formatges batuts i per untar
13.30 h Dinar
15.00 h Visita explotació formatgera Casa Roseta de Gavàs

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: