Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

L’Escola de Pastors de Catalunya “voluntaritza” part del seu funcionament

DSC03826

Fruit dels bon resultats que l’Escola de Pastors ofereix durant els darrers set anys i de la necessitat d’ampliar i millorar els serveis,  l’Escola posa en marxa la Xarxa de Voluntariat per mirar d’implicar la ciutadania, pagesos i ex alumnes en el seu funcionament.

Aquest cap de setmana l’Escola organitza a Montenartró (Pallars Sobirà) les primeres jornades de voluntariat amb participants de tota Catalunya.

L’Escola de Pastors de Catalunya va llençar el desembre passat la Campanya “Tots som l’Escola de Pastors” per teixir una xarxa de voluntariat al voltant del projecte per tal de reforçar l’escola, millorar el servei que oferim i donar-li de major projecció.

Fruit de la crida l’escola compta amb una borsa de més de 30 voluntaris. Aquests cap de setmana es reuneixen a Montenartró per rebre formació i organitzar el treball voluntari.

L’Escola de Pastors, a dia d’avui, ja és un projecte de moltes persones. Són molts alumnes, pagesos/es, entitats i simpatitzants que any rere any han fet que aquest projecte sigui més gran. És per aquest motiu que volem mobilitzar tota aquesta energia fent néixer  una xarxa de suport que participi d’algunes tasques pel millor desenvolupament de l’escola.

Fruit de la manca de finançament la modesta estructura de l’escola s’ha anat aprimant. Alhora l’àmplia participació que té l’escola ha anat teixint una xarxa de persones vinculades al projecte que coneixen de primera mà la repercussió i resultats que l’escola ha optingut en els darrers d’anys.

Compartim un objectiu comú que és donar relleu a la pagesia de Catalunya amb la incorporació de persones que venen de fóra del món pagès i que, amb formació, volen portar a terme un altre model de pagesia: producció ecològica, venda de proximitat, cura pel medi ambient i implicació en el teixit ciutadà per reforçar al sector.

Les funcions d’aquests voluntaris a la Xarxa de Volutariat consistiran en ajudar a l’estructura tècnica a fer recerca de finques i pagesos per acollir alumnes, fer el seguiment de les pràctiques dels alumnes i realitzar xerrades informatives de l’Escola arreu de Catalunya. Tots som l’Escola de Pastors de Catalunya!

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: