Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Ja hem fet el taller d’autoconstrucció d’estructures agrícoles amb fusta! feina feta!

Aquest cap de setmana vam estar a Mires fent el taller d’autoconstrucció, a la finca d’en Prem Puig, un dels nostres exalumnes de l’Escola de Pastors. Vam ser un grup de 15 persones amb ganes d’aprendre molt ! el temps ens va acompanyar fent una pausa de les pluges que vam tenir el cap de setmana. L’objectiu era construir un cobert amb fusta que acollirà un ramat d’ovelles. El taller va ser teòric i pràctic i amb un dia i mig vam acabar gairebé tota la construcció. Aprenentatges? Molts! El primer que només amb la força d’un grup de persones es pot aixecar una construcció com aquesta amb poc esforç. Segon, que existeixen solucions tècniques molt senzilles per fer una edificació estable i alhora desmuntable. I tercer, que mitjançant la cooperació i l’organització es pot fer molta feina ! Vam tenir la sort de tenir un grup majíssim i això fa que la feina sigui encara més agradable! No podem demanar més. Tot això ho hem fet amb la col•laboració inestimable de la Cooperativa el Risell!

Volem recordar-vos el perquè fèiem aquest taller: Els edificis agrícoles formen part del nostre paisatge rural. A Catalunya es construeixen molts edificis d’obra, fàcils de fer i de baix cost. La utilització de materials nous industrialitzats, imposa una arquitectura estandarditzada sense preocupació d’integrar-la al paisatge existent. Aquesta banalització és encara més impactant quan queda contraposada al patrimoni existent, que estava estretament vinculat al medi natural, a les tradicions i als costums locals.

Aquestes jornades pretenien donar les eines necessàries des d’una vessant teòric – pràctica perquè es tinguin en compte aquests aspectes. Alhora es buscava l’autonomia alhora de construir amb edificis funcionals, estables i desmuntables per facilitar la feina i alhora fer una inversió assequible. Es pretenia, també, sensibilitzar als participants entorn les conseqüències visuals d’aquest tipus d’intervenció i que es tingués en compte la integració en el lloc i la qualitat arquitectònica de les construccions agrícoles.

Hem de continuar insistint que hi ha d’altres maneres de fer les coses. Podeu veure més fotos del taller, aquí: https://www.facebook.com/pages/Escola-de-pastors-de-Catalunya/357519931015839 

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: