Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Taller d’autoconstrucció d’edificis agrícoles amb fusta. 19 i 20 de juliol (Mieres)

arton17-a0d77
hangar-agricole-en-bois

La Cooperativa el Risell, conjuntament amb l’Escola de Pastors de Catalunya s’han consorciat per organitzar un taller d’autoconstrucció d’edificis agrícoles amb fusta que està dirigit a persones que tenen la intenció de realitzar-se un edifici agrícola per a desenvolupar-hi la seva activitat. Les dos entitats aporten voluntàriament un treball que té com a objectiu reflexionar entorn la necessitat de poder tenir infrastructures agroramaderes adients tant per l’activitat en sí, com per la seva integració en el paisatge. Volem que siguin edicis/instal·lacions eficients i còmodes i alhora que tinguin un impacte menor en el medi. L’autoconstrucció, de la mateixa manera, ens aporta autonomia i coneixement.

CIMG1803

El taller tindrà una aportació teòrica al matí, encapçalada per un equip de paisatgistes, arquitectes i sociòlegs i una aportació pràctica a les tardes, que té com a objectiu la construcció d’un corral per a un ramat d’ovelles de la finca “Cal Torrent” del pagès Prem Puig, ex-alumne de l’Escola de Pastors.

50376528_PVI_0001_GA_05

Us hi esperem. Les places són limitades i volem tancar el taller 10 dies abans. Per més informació i inscripció, feu una ullada al programa annex.

Us deixem tot seguit amb el plantejament teòric al voltant d’aquest taller.

—-

“Els edificis agrícoles formen part del nostre paisatge rural. Davant dels problemes de rentabilitat, i molts cops per un excès de pragmatisme, els pagesos construeixen edificis d’obra, fàcils de fer i de baix cost.  La utilització de materials nous industrialitzats, imposa una arquitectura estandaritzada sense preocupació d’integrar-la al paisatge existent. Aquesta banalització és encara més impactant quan queda contraposada al patrimoni existent, que estaba estretament vinculat al medi natural, a les tradicions i als costums locals.

Aquestes jornades pretenen donar les eines necessàries des d’una vessant teórico – pràctica perquè es tiguin en compte aquests aspectes. Alhoraes vol practicar, des de l’autoconstrucció, la realització d’un corral per a ovelles de fusta.

Es preten, també, sensibilitzar la pagesia entorn les conseqüències visuals d’aquest tipus d’invervenció i que es tingui en compte la integració en el lloc i la qualitat arquitectònica de les construccions agrícoles.”

bardage_agri

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: