Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Joves barcelonins amb vocació de pastors i el llibre a Cel Ras de Laia de Ahumada, notícies a BTV

020414laiadeahumadaR

Des de 2009, 12 barcelonins han passat per l’Escola de Pastors de Catalunya per formar-se en la ramaderia. BTV ha parlat amb ells per conèixer què els ha portat a aprendre aquest ofici, “tan poc urbanita”.

El David Sanromà va ser alumne de la primera promoció de l‘Escola de Pastors de Catalunya, el 2009. Tot i que actualment és assalariat i treballa a França a l’estiu cuidant ovelles, l’objectiu és tenir ramat propi. És un projecte que començarà, de ben segur, amb una altra alumna de l’escola, la Maria Abadias. Biòloga de formació, Abadias va cursar un màster d’Agricultura Ecològica i va participar en l’edició 2013 de l’Escola de Pastors “veure l’oportunitat de tornar a posar en marxa una finca familiar” a la Garrotxa, a la Vall del Bac. L’objectiu és fer-ne un projecte que integri la ramaderia, la producció de formatges i el turisme rural. En Damià Gibernet, alumne de 2013, va realitzar les pràctiques amb un ramat fent neteja de sotabosc.

Alhora us adjuntem el vincle a l’entrevista a l’escriptora Laia de Ahumada pel seu llibre “A Cel Ras”, Converses amb joves pastors” vinculats a l’Escola de Pastors de Catalunya: http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/04/25/pastors-origen-urba-a-cel-ras-ahumada/ “L’estereotip del pastor com una persona inculta i primària no té absolutament res a veure amb els joves entrevistats per Laia de Ahumada que apareixen en el llibre ‘A cel ras. Converses amb joves pastors’. El volum recull les experiències de 10 persones, entre elles tres barcelonins, que han estudiat a l’Escola de Pastors de Catalunya”

Aquí teniu el vídeo del reportatge: http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/04/25/joves-pastors-barcelonins/

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: