Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Jornades “L’accés a la terra a Europa i a Catalunya”, dijous 10 d’abril

65

El proper 10 d’abril ens trobarem a Santa Coloma de Farners a les jornades “Accés a la terra a Europa i a Catalunya”. Presentarem tres iniciatives europees vinculades a l’accés a la terra, que s’estan convertint en la punta de llança de moviments socials que tenen cop a lluita el relleu de la pagesia, la vinculació a l’agroecologia i sobretot el garantir que la terra agrícola sigui protegida per poder-hi desenvolupar una pagesia respectuosa amb el medi i socialment responsable.

Presentarem formalment el col·lectiu “Terra Franca” on l’Escola de Pastors també hi forma part, amb la que s’està iniciant un projecte mirall d’aquestes iniciatives estrangeres.

La jornada començarà a les 17h. amb una ponència de Lluís Vila tècnic de producció agrícola del DAAM que ens farà una introducció a la pagesia a Catalunya. Seguidament es presentaran les 3 experiències europees: Terre de Liens (França), Regionalwert (Alemanya) i Terre en Vue (Bèlgica). Per últim presentarem Terra Franca. Per concloure l’acte les tres entitats europees apadrinaran el projecte de Terra Franca.

“La preservació de la terra per a l’agricultura local sostenible s’està convertint en un problema creixent en moltes parts d’Europa. Amb la competència d’usos de la terra, el sòl agrícola està disminuint i així com també les petites explotacions, donada la imminent jubilació de la immensa majoria dels agricultors, i l’augment de les dificultats per reemplaçar-los.

A fi de canviar aquesta tendència d’abandonament rural, durant l’última dècada, una sèrie d’iniciatives cíviques han sorgit a Catalunya i a Europa per fer front a la dificultat dels petits agricultors, per accedir a la terra.

En aquesta jornada es presentaran una mostra representativa d’aquestes iniciatives i algunes accions que facilitin l’accés a la terra.”

Recordar que l’aforament és limitat a 60 persones i és imprescindible la inscripció.

Aquestes jornades són organitzades perTerra Franca, la Xarxa de Custòdia del Territori i l’Escola de Pastors de Catalunya.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: