Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Comença un nou període de Servei d’Assessorament de l’Escola de Pastors

Per segon cop hem iniciat el Servei d’Assessorament dirigit als ex-alumnes de l’Escola de Pastors. Ahir ens vam trobar a Tàrrega (ECA Tàrrega), 15 dels 18 projectes participants. Aquest nou període tindrà una duració de 4 mesos i un pressupost de 6.000 euros. L’objectiu del servei és acompanyar en els diferents estadis els projectes de ramaderia de les persones que van passar per l’escola de pastors. Es pretén ajudar-los a consolidar els seus projectes. La novetat d’aquest nou període és la incorporació de projectes de joves pagesos fora de l’àmbit de l’escola de pastors. L’Associació Rurbans és de l’any 2013 entitat d’Assessorament Agrari reconeguda per la Generalitat de Catalunya.

20140225_112851

El servei disposa d’un equip de 6 assessors formats per Domènec Punyet (pagès, expert en oví-cabrum de carn), Dirk Madriles (pagès, expert en oví – cabrum de carn), Batis Otaegui (director de l’Escola del País Vasc i expert en oví làctic), Sílvia Rodríguez (comptable i assessora en normativa), Ferran Pauné (tècnic, encarregat de l’assessorament vinculat a resolució de conflictes) i les tècniques de l’Escola de Pastors de Catalunya. 
20140225_112829

En aquest nou tram participen 18 projectes de tota Catalunya. Es faran asssessoraments directament a les granges/cases de pagès. Els assessoraments van orientats a millorar el maneig del ramat, millora productiva, gestió de la terra, màrqueting, estratègies de venda i la millora  organitzativa i de les relacions entre els diferents socis del projecte.

20140225_112846

Durant el primer període del Servei d’Assessorament es van assessorar 8 projectes. L’avaluació va ser molt positiva.  Això ha motivat a buscar més finançament per poder-lo ampliar. L’objectiu, però, és aconseguir un finançament estable per poder continuar donant aquest servei i de la mateixa manera l’Escola de Pastors. L’incidència que s’està tenint en els projectes demana d’una continuïtat més enllà del mes de juny.

El finançament del primer període va ser a càrrec de la Fundación Biodiversidad i en aquest segon tram de part del Departament d’Agricultura – línia per a entitats d’assessorament – i del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la mà del conveni amb l’Obra Social de la Caixa.

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: