Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Ajudes Noves Incorporacions 2014: notícies d’última hora

Ja fa temps que se senten rumors entorn a les ajudes de noves incorporacions pel 2014. No estava clar si sortirien o no enguany i què passaria exactament l’any que ve. Hem fet una mica de deures i hem parlat directament amb el responsable de noves incorporacions de la Generalitat de Catalunya, per tal de treure’n l’entrellat. I així ha estat. Efectivament hi ha canvis significatius i intentem resumir-los aquí:

Pel 2014

 

Aquest any 2014 NO sortiran les ajudes de noves incorporacions.
NOMÉS SORTIRAN les ajudes per aquelles persones que fan 40 anys aquest 2014. NO per les persones que els faran abans de presentar la sol·licitud.
– També hi haurà una altra EXCEPCIÓ si el cap de l’explotació mor sobtadament i/o té una malaltia que l’incapacita i es fa urgent l’entrada del fill o un nou soci a l’explotació.
NO sortirà cap ajuda per a projectes de MODERNITZACIÓ – els anomenats PLANS DE MILLORA. SÍ EN CANVI PER DIVERSIFICACIÓ (agroturisme, activitats d’oci, artesania manual no alimentària i energies renovables) a les finques.

Pel 2015

 

– Sortiran les ajudes de nova incorporació. Ja s’han publicat els reglaments. Fins aquest any l’ajuda era de 39.000 euros màxim. 30.000 per defecte + 3.000 euros si eres dona + 3.000 euros si feies producció ecològica+ 3.000 euros per viure en zona desafavorida. A partir del 2014 aquesta ajuda sembla que pot arribar fins a 70.000 euros. Ara mateix no saben com s’atorgaran, si es farà per trams, per quants trams… és a dir fer instal·lacions progressives. Falta definir-ho.

 

Per tant la conclusió i el consell és que, qui ho pugui fer que s’esperi fins al 2015 a fer la incorporació. Això vol dir que de cap manera us doneu d’alta com a pagesos (règim agrari) a hisenda fins que no es tinguin clares les noves dates. Sinó no podríeu demanar l’ajut. Segons la llei es pot estar donat d’alta i per tant, tenir activitat fins a 6 mesos abans de demanar l’ajut de joves incorporacions.

 

Us mantindrem informats/des si hi ha qualsevol altra novetat.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: