Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Selecció final d’alumnes de l’Escola de Pastors 2014

DSC_0233 (1)

Donem per finalitzat el procés de selecció de l’Escola de Pastors. Ja tenim un nou grup de 15 alumnes que portaran a terme el 6è curs!

Com sempre, tornem a repetir la mitjana d’edat, amb 30,6 anys de mitjana. El grup més majoritari és format per 7 persones que tenen entre els 30 i 39 anys i després els segueix un grup de 6 persones entre els 20 i 29 anys. La persona més jove enguany té 18 anys i la més gran 40 anys.

El 53% procedeix de l’àmbit rural, sent la majoria de casos persones que viuen en pobles grans entre 2.000 i 7.000 habitants. La resta procedeixen en la majoria de casos de Barcelona Ciutat, Sant Cugat del Vallès o l’Hospitalet del Llobregat. El 80% dels alumnes venen de la província de Barcelona en detriment de 7% de Lleida i Tarragona i el 12% de Girona.

La formació de les persones que formen part d’aquesta nova promoció és principalment professional. Un 60% d’aquest té estudis secundaris vinculats a mòduls formatius. Només el 20% té carrera universitària. De nou el 53% es troba treballant actualment en feines diverses. Un 20% tant al sector primari com en el secundari i un 13% en el terciari.

L’objectiu de moltes de les persones que faran la formació aquest any és crear el seu propi projecte (73%). El 23% tenen com a objectiu trobar feina dins d’aquest àmbit.

El nou curs començarà el proper 3 de març a Montenartró (Pallars Sobirà). Els alumnes estaran allotjats a l’Alberg – Refugi l’Abadia de Montenartró. Després del mes teòric realitzaran els 4 mesos de pràctiques en diversos indrets de Catalunya. De nou comptem amb la col·laboració de les delegacions territorials. Repetim la col·laboració amb el Consorci del Lluçanès i el Consorci del Ripollès. En aquesta nova edició entren tres noves entitats de Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona: l’ECA d’Amposta, el Consorci de Llaberia i l’Associació la Gaiata.

Alhora l’edició 2014 compta amb el suport permanent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a través de la Subdirecció General de Transferència i Innovació Agroalimentària, l’ECA Pallars, l’EMD de Montenartró i el suport puntual per aquest 2014 del Departament de Territori i Sostenibilitat a través de l’Obra Social la Caixa.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: