Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Curs de gestió de paisatges, pastures i boscos a través de la Ramaderia

EL CONSORCI RIPOLLÈS DESENVOLUPAMENT ORGANITZA UN CURS DE GESTIÓ DE PAISATGES, PASTURES I BOSCOS A TRAVÉS DE LA RAMADERIA

La nova formació que ha organitzat el Consorci Ripollès Desenvolupament en el marc del projecte Renowa’tt. Empresa, Energia i Forest de gestió energètica i forestal i implementació de la biomassa en l’àmbit públic i el privat. Una iniciativa en la qual participen el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l’ l’Associació de propietaris i propietàries de finques rústiques de la Vall de Camprodon i que està subvencionada pel SOC i el Fons Social Europeu d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals.

Es tracta d’un curs, adreçat bàsicament a tècnics, ramaders i propietaris forestals, que es farà en quatre sessions durant el mes d’octubre. Una primera sessió teòrica, que tindrà lloc el dia 10 d’octubre de 9h a 13h al Castell de Montesquiu, es dedicarà a parlar de les bases teòriques de la silvopastura i del cas del massís de les Gavarres per explicar la gestió silvopastoral dels boscos mediterranis. La segona sessió, que tindrà lloc el 16 d’octubre també de 9h a 13h al Castell de Montesquiu, servirà per posar sobre la taula experiències pràctiques amb els projectes Territori de pastors de silvopastura a la interfície urbana i el Projecte ramats al bosc de l’Associació de pastors i pastores de la Gaiata.

En la tercera sessió, que tindrà lloc el 24 d’octubre, es visitarà l’Albera, a l’Alt Empordà, on es parlarà de la recuperació de la vaca de l’Albera com a recuperadora de pastures i carn de qualitat. Finalment, la quarta sessió tindrà lloc al Castell de Montesquiu i constarà d’un seminari de cloenda del curs amb una intervenció sobre la ramaderia i els parcs naturals i una taula rodona, moderada pel Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès, amb la participació de representants del Departament d’Agricultura (DAAM), de les Associacions de propietaris forestals de la Vall del Ges/Bisaura i de Camprodon, de l’ADF Catllar-Montgrony i de les Associacions de Ramaders d’equí, vacum i oví del Ripollès.

El preu del curs és de 25 euros i les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic productedelripolles@gmail.com Aquesta adreça electrònica s’està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la o al 972 70 44 99.

El curs forma part de l’eix formatiu del projecte Renowa’tt, en el marc del qual ja s’ha dut a terme un seminari de gestió forestal i un curs de producció de biomassa. El projecte també té un eix de treball amb les empreses a través de l’assessorament i un eix de transferència de coneixement per crear una xarxa virtual de cooperació entre actors vinculats al món de l’energia.

Gestió de paisatges

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: