Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Es posa en marxa el nou Servei d’Assessorament

29

L’Escola de Pastors ofereix enguany com a prova pilot un nou Servei d’Assessorament. Aquest Servei està adreçat als ex alumnes  i té l’objectiu d’acompanyar-los en seus projectes ramaders amb la voluntat de consolidar-los, facilitant així la regeneració del teixit pagès de Catalunya.

Durant els 5 anys d’Escola s’ha detectat una necessitat d’acompanyament dels projectes que estan desenvolupant amb esforç i il·lusió els antics alumnes. Així es vol donar suport a les iniciatives començades per una nova pagesia que es troba amb nombrosos reptes com són la nova incorporació al sector, els entrebancs burocràtics, la comercialització, etc.

Durant 6 mesos, 5 professionals s’encarregaran d’oferir el seu acompanyament a 10 projectes participants. Dins els tècnics i ramaders trobem dos ramaders amb experiència en el camp de l’assessorament, un tècnic especialitzat en temes lleters de l’Escola del País Basc, una comptable i una tècnica agrònoma de l’Escola de Pastors. Els assessoraments seran telefònics i presencials mitjançant visites a les finques, paral·lelament també s’oferiran jornades formatives per tal de resoldre dubtes generals.

De les 20 sol·licituds rebudes per participar en aquest servei es va fer una selecció de 10 projectes tenint en compte aquells que es trobaven més avançats i en un moment clau per al seu futur. Els escollits són diversos i tracten tot tipus de bestiar, ovelles, cabres i vaques i les diferents aptituds tant de carn com de llet.

El seguiment permanent d’aquest servei es realitzarà a través de formularis, trobades amb els tècnics i jornades formatives amb els antics alumnes.

* Aquest servei rep la col·laboració de la Fundación Biodiversidad del Ministerio de Agricultura y Medio Ambiente per al projecte Ramaderia extensiva, producció i biodiversitat. Programa de custodia i dinamització productiva als espais agraris.

DSC_0212

 

 

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: