Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Curs d’Agricultura Regenerativa amb Kirk Gadzia: del 26 al 28 d’abril

pratsbordes

“Hi ha bones notícies: per fi hem desenvolupat el coneixement i la tecnologia que ens permeten fer agricultura i ramaderia alhora que construïm un sòl fèrtil”

“El bestiar pot erosionar el sòl i degradar els paisatges o pot, ans al contrari, enriquir el sòl i reparar els paisatges. Tot depèn de la nostra gestió d’aquell bestiar”.

“Amb una bona gestió del bestiar, pots regenerar les teves pastures i així augmentar la seva capacitat de càrrega i per tant la productivitat, mentre redueixes la despesa en insums,  repercutint en majors beneficis per a tu i la teva explotació”

Sona bé, oi? Aquestes són algunes de les premisses de l’Agricultura Regenerativa. Del 26 al 28 d’abril l’associació d’Agricultura Regenerativa ha organitzat un curs d’introducció que té com a objectiu establir les bases de la Gestió Holística i presenta molts casos reals de llocs i escales diferents.

La Gestió Holística és un sistema de presa de decisions i planificació de finques que ajuda als pagesos/es (agricultors, ramaders, pastors) y gestors del territori a gestionar els recursos agrícoles de forma regenerativa per a recollir beneficis mediambientals, econòmics i socials. Aquest “triple compte de resultats” beneficiosos pot aconseguir-se maximitzant la gestió dels recursos disponibles. S’utilitzi la terra per ramaderia, cultius o conservació del territori, es pot restaurar la seva salut i bio-fertilitat, i incrementar la seva productivitat enormement, sense necessitat d’invertir grans quantitats de diners, equipament ni tecnologia, sinó basant-nos en un profund coneixement de la fisiologia de les plantes, la biologia del sòl i les seves interaccions simbiòtiques amb el bestiar.

No us ho podeu perdre. Per a inscripcions, aquí.
Organitza: www.agriculturaregenerativa.es

Imatge

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: