Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Trobada de l’Escola de Pastors, Terre de Liens i Terra Franca

El proppassat 28 de febrer i 1 i 2 de març va tenir lloc en el marc de l’Escola de Pastors, la primera trobada transfronterera entre l’entitat francesa d’accés a la terra, Terre de Liens i els projectes de l’Escola de Pastors de Catalunya i la recent creada associació Terra Franca.

Terre de Liens (Tdl) és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu comprar terres per a ús agrícola amb l’objectiu d’incorporar persones al camp dins d’una perspectiva agroecològica. TdL estava interessat en conèixer el projecte de l’Escola de Pastors i veure el procés d’acompanyament que es fa als alumnes i ex-alumnes de l’escola.

Alhora vam programar una trobada entre l’entitat catalana Terra Franca (d’accés a la terra) i TdL per tal d’iniciar un calendari per a futurs intercanvis de coneixement i pràctica entorn l’accés a la terra. Terra Franca és una entitat de recent creació que en breu es posarà a treballar activament entorn les relacions justes d’accés a la terra a casa nostra a través de lloguers de terra, cessions, donacions, compres, etc.

Un dels acords sortint de la trobada serà la celebració, durant el mes d’octubre de 2013, d’unes jornades transfrontereres entorn l’estat de la terra al massí dels Pirineus (francès i català)

Montenartro TdL 004un moment de la trobada a Montenartró

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: