Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

El projecte d’Escola de Pastors de la zona “País Románico” ens visita!

Projecte del Serrat de Barneres: Xevi Crosas

La setmana passada el projecte pilot d’escola de pastors del “País Románico”, que engloba les comarques de Cantàbria y Castella Lleó, ens visitaren per conèixer la nostra experiència de l’Escola de Pastors. Durant tres dies van poder conèixer diversos projectes del territori Català on l’escola hi té lligams: explotacions amb alumnes en pràctiques (Casa Jaumet d’Astell, Casa Frare d’Aguiró, Casa Tomaso d’Àger); explotacions que han contractat l’alumne, un cop han finalitzat les pràctiques (El Clapès de Moià); nous projectes ramaders encapçalats per antics alumnes de l’escola (El Serrat de Barneres a Manlleu) y també projectes gastronòmics vincultats a l’agricultura social (la Cooperativa Sambucus de Manlleu) i/o l’agroecologia (L’Espai Tomata de Burg).

El projecte de “País Románico” vol ser l’embrió d’una futura escola que vol iniciar-se de cara al 2013. Actualment han iniciat un primer curs formatiu introductori d’un mes i mig de duració que engloba teoria y práctica. En aquest primer curs participen 9 alumnes. En aquest cas el seminari està enfocat a l’aprenetatge del maneig d’oví i cabrum.

Visita a en David Martínez, alumne de l’edició 2012 que, un cop finalitzades les pràctiques, l’han contractat a l’explotació El Clapès de Moià

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: