Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

El 19 d’octubre: Jornades “Transhumància, cultura i turisme”. Amposta

El proper 19 d’octubre ens trobarem al Museu de les Terres de l’Ebre en el  marc de les Jornades de ” Transhumància, cultura i turisme” que organitza la Fundació del Món Rural i el Museu de les Terres de l’Ebre.

Des del Projecte Grípia farem una ponència entorn el projecte de dinamització de la llana que estem portant a terme des de 2009: “Obrador Xisqueta, artesania i desenvolupament local”. Trobareu més informació al programa.

Us hi esperem!

La transhumància és el desplaçament estacional d’animals en el territori seguint el cicle de pastures que es complementen per alimentar el bestiar al llarg de l’any i les vies pecuàries són els camins per on els ramats tenen dret a transitar.
La Fundació del Món Rural (FMR) i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) van presentar al juny un díptic de divulgació general sobre la transhumància i les vies pecuàries, el primer que es feia a Catalunya, en el marc de la jornada “Transhumància, medi ambient i turisme” a Llessui. Aquesta va ser la primera del cicle de jornades, que ara s’acaba amb aquesta a Amposta sobre “Transhumància, cultura i turisme”.
Tal com diu el díptic que es va fer, “la transhumància i les vies pecuàries són part d’un sistema productiu que, a més del bestiar i les persones, inclou recursos naturals, infraestructures, sabers i formes d’organització social”.

 

Lloc: Amposta, 19 d’octubre de 2012 * Museu de les Terres de l’Ebre  c/ Gran Capità, 34,10.00h.

***************************************************

Acte gratuït i obert a tothom, prèvia inscripció a info@museuterresebre.cat  o al tel. 977702954

Us agrairíem que féssiu extensiva la convocatòria de la jornada a totes les entitats i/o particulars que considereu oportuns.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: