Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

L’entitat Avinença del País Valencià amb un grup d’anglesos visita l’Escola de Pastors i Obrador Xisqueta

El setmana passada la xarxa de custòdia del País València “Avinença” va fer una extensa visita al Pallars Sobirà per tal de conèixer els diferents projectes de custòdia i de dinamització rural que s’estan portant a terme per diverses entitats de la comarca.

D’entre aquest va visitar-nos (Escola de Pastors de Catalunya i el projecte Obrador Xisqueta) per tal de conèixer la tasca que estem realitzant al voltant de la dinamització rural i el sector primari.

El grup estava format per tècnics d’Avinença encapçalats per l’enllaç valencià – pallarès d’adopció Xavi Ródenas, Jordi Domingo i el president de la Xarxa, Pep Nebot; i un grup de 50 anglesos/es residents al País Valencià implicats amb entitats naturalistes del país i d’Anglaterra.

Vam anar a visitar l’explotacions de Casa Madó d’Escàs que acull des del 2009 alumnes amb pràctiques de l’Escola de Pastors. Alhora vam poder comptar amb el veterinari Xavi Ros, responsable d’ACOXI (Associació de Criadors d’Oví de la Raça Xisqueta) que va poder explicar la feina que s’està realitzant des d’aquesta entitat amb els pagesos/es per protegir el llibre genealògic d’aquesta raça.

Després van poder conèixer el projecte d’Obrador Xisqueta, de la mà dels seus tècnics i també de l’artesana Bàrbara Grosskopf. Tot plegat una bona introducció del que s’està portant a terme des del Projecte Grípia.

 

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: