Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

L’Associació Rurbans participa al projecte Grundvig “Access to land” – Accés a la terra

La setmana passada l’Associació Rurbans, va participar amb l’Escola de Pastors, a la primera trobada del projecte”‘Iniciatives Europees d’Accés a la Terra“. Es tracta d’un projecte Grundvig, recentment aprovat, que tindrà una duració de dos anualitats. Aquesta línia de finançament de la UE ofereix la possibilitat d’afavorir un marc formatiu, de coneixement i intercanvi entre entitats que estan treballant en temàtica i interessos semblants. En aquest cas la xarxa la formaran projectes de 7 països diferents (França, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya, Lituania, Itàlia i Espanya). Per tal d’accedir-hi una entitat de cada país ha de fer la sol·licitud. En aquest cas ha estat la Xarxa de Custòdia del Territori la que gestionarà la part catalana, implicant també al Grup de Treball de Custòdia Agrària, on nosaltres també hi formem part. En aquest cas, però, l’Escola de Pastors ha participat com una entitat autònoma aportant la seva experiència en la gestió de terres per a incorporació de joves.

L’associació rurbans actualment participa en la creació d’una nova estructura formada per altres entitats i particulars que té com a objectiu afavorir l’accés a la terra a través de l’establiment de relacions justes entre la pagesia i els propietaris. Ben aviat la donarem a conèixer a tot el territori Català.
La trobada va tenir lloc a Vougy (França) a la granja Charmilles que és propietat del moviment “Terre de Liens” (Tdl), entitat que lidera el programa. TdL és una entitat francesa que des del 2006 es dedica a fomentar l’accés a la terra per a nova pagesia, a través de la compra de terres per tot el país. Aquests compten amb més de 100 finques en propietat, ajudant d’aquesta manera a instal·lar més de 100 nous pagesos/es.

Els projectes que participen a la Xarxa són: Regionalwert AG (Alemanya), Terre en Vue (Bèlgica), Land in Zicht (Bèlgica), Viva Sol (Lituania), AIAB (Itàlia), Terra Futura (Itàlia), Campi Aperti (Itàlia), Soil Association Land Trust (Anglaterra), Biodynamic Land Trust (Anglaterra), la Xarxa de Custòdia del Territori (Catalunya) i lEscola de Pastors de Catalunya.

A partir de la setmana que ve us en farem cinc cèntims de cada una d’aquestes experiències tan interessants.

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: