Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

L’Escola de Pastors de Catalunya viatja a Itàlia

Aquesta setmana, responsables de l’Escola de Pastors de Catalunya viatge a Itàlia per a participar dins del Festival Internacional “dell’oralità Popolare, organitzat per la Xarxa Italiana de Cultura Popular els dies 5, 6, 7 i 8 de juliol. Es presentarà el projecte de l’Escola de Pastors i la tasca que s’està portant a terme al voltant del foment de la pagesia en el nostre país, així com el treball entorn a l’accés a la terra. La Xarxa Italiana de la Cultura Popular és avui un petit somni fet realitat, l’esperança de no perdre la riquesa del patrimoni coneixent que és la veritable “diversitat cultural”.

Aprofitant l’estada a Itàlia, l’Escola de Pastors es trobarà amb el projecte Campi Aperti – una organització de pagesos agroecològics d’Emilia Romagna – on participarà en una xerrada dirigida a pagesos en el marc dels mercats setmanals agroecològics que porten a terme a la ciutat de Bologna. Aquests porten a terme un projecte d’accés a la terra per a pagesos: www.accessoallaterra.org amb l’ajuda de MAG6 una cooperativa de serveis financers de l’àrea de Bologna.

Campi Aperti treballa fortament per instaurar els canals de coneixement i consum de la producció local, recolzats fortament pel mateix ajuntament de Bologna. Aquests porten a terme mercats setmanals a diferents barris de la ciutat.

Segons Campi Aperti, els mercats poden convertir-se en llocs on es pot construir noves relacions i una forma diferent de socialització, que inclou una altra excepció a la regla que preval la producció i el consum local, dels llocs impersonals, sense ànima, com els supermercats. L’absència d’intermediaris entre productors i consumidors permet als agricultors que tinguin ingressos adequats per al seu negoci i als consumidors poder comprar productes sans i de qualitat a preus assequibles. L’agricultura ja no és un negoci lligat a l’especulació, sinó una feina creativa i estimulant.

Alhora porten a terme la campanya “Genuino Clandestino” que treballa per a denunciar les excessives normatives sanitaries que equiparen les produccions artesanes a les industrials i que es converteixen en trabes ilògiques i injustes per el funcionament diari de pagesos a petita escala.

A la tornada us explicarem amb detall com han anat aquests intercanvis.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: