Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Comencen les pràctiques a l’Escola de Pastors/es

Aquesta setmana els alumnes de l’Escola de Pagesia i Activitat Pastoral han començat les pràctiques a les diferents explotacions ramaderes repartides per tot el territori català. Aquests/es treballaran en projectes vinculats a l’oví – cabrum de carn o de llet, formatgeries, vacum de carn i en alguns casos, realitzan les pràctiques a la muntanya durant l’estiu per aprendre l’ofici de pastor de muntanya.

DISTRIBUCIÓ DE LES EXPLOTACIONS

Les explotacions que acolleixen i acolliran alumnes d’aquesta 4a. promoció estan ubicades a les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Vall d’Aran, Alt Urgell, Ripollès, Moianès, la Garrotxa, el Gironès, la Noguera i la Segarra. En aquesta edició un alumne farà una estada d’un mes en una muntanya francesa dins del marc de col·laboració que l’escola té amb l’École du bergers de l’Ariège.

Enguany les explotacions participants són la Formatgeria el Serrat Gros d’Ossera, la Formatgeria Mas Alba de la Garrotxa, la Formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall, Corral Foraster de Pujol, Casa Madó d’Escàs, Casa Frare d’Aguiró, Casa Jaumet d’Astell, Formatgeria Tòrrec, Cal Pauet de Jafre, la Caseta d’en Fermí de Moià, Can Trullàs de Calders, Cal Magnet de Campdevànol i Cal Tubau de Pardines.

COM SÓN LES EXPLOTACIONS 

Després de 4 anys d’escola hi ha explotacions que continuen dins de l’equip d’espais de pràctiques a causa del seu coneixement i capacitat de transmissió. Com cada edició l’escola agafa noves explotacions més properes als llocs de població i interessos dels nostres alumnes. Totes les explotacions han de complir els següents criteris: capacitat de formació i transmissió; exemples modèlics vinculat als models agroecològics i/o sistemes tradicionals en extensiu i que en la mesura de lo possible realitzin el cicle tancat del seu procés productiu.

Juntament amb la seu central de l’Escola que es troba a Rialp (Pallars Sobirà), comptem amb la col·laboració dels consorcis del Moianès, del Lluçanès i del Patronat de Promoció Econòmica del Ripollès, juntament amb el seu grup Leader, participant tots ells com a delegacions de l’escola i realitzant el seguiment de les pràctiques dels alumnes que es troben en el seus territoris.

Les tècniques responsables de l’Escola de Pastors es reuniran un cop al mes amb els alumnes per fer les avaluacions del procés de pràctiques i un cop cada dos mesos amb els pagesos/es – tutors.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: