Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

El resum de les jornades “Joves i agroecologia. Maneres joves de gestió pagesa”

Aquest proppassat divendres 2 de desembre tancàvem el programa “Joves i agroecologia. Maneres joves de gestió pagesa” on es van presentar els resultats del programa realitzat en els darreres mesos i on es tancava amb una taula de debat amb diferents representats del DAR: Jordi Sala, Director General de Desenvolupament Rural, Josep Dadón, Cap del Servei d’Ajuts a les Estructures Agràries; David Coll, secretari general del JARC, Francesc Batalla, president de la FECOC, Meritxell Serret de la Fundació del Món Rural i Chiara Bombardi, coordinadora del “Mercat de la Terra” de Slowfood.

A la jornada hi assistiren 50 persones vinculades al món de la ramaderia (=pagesos joves), tècnics i investigadors en el sector de la pagesia jove i persones vinculades a temes de sobirania alimentària com l’ASAC o Slowfood.

Es plantejaren les problemàtiques principals associades a aquest sector, que es resumeixen en: manca d’assessorament de qualitat; orientació; manda de vies de comercialització de productes; excés de burocràcia en la tramitació de permissos i la dificultat d’accés a la terra que envolta al sector més joves de pagesos.

El debat fou intens i s’intercanviaren nombroses posicions deixant constància de la preocupació que volta entorn aquest tema i la necessitat d’atendre aquesta nova pagesia que demana d’una atenció especial i que posa sobre la taula necessitats lògiques i estructurals més enllà de la subvenció.

L’associació rurbans continuarà plantejant aquest debat als sindicats, federacions i al govern.

1 comentari»

[…] Alimentación distribuida: asistí hace unos días a la conferencia “Maneres Joves de Gestió Pagesa” organizadas por Associació Rurabans i Projecte Grípia (ya sé, hablo de este fantástico […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: