Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Jornada: Joves i agroecologia. Maneres joves de gestió pagesa

El proper divendres 2 de desembre  l’associació rurbans i el CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible) organitzem a l”Arts Santa Mònica”, Barcelona, les jornades Joves i Agroecologia. Maneres joves de gestió pagesa“.

Aquestes jornades sorgeixen fruit d’un procés de treball realitzat aquest darrer mes i mig amb joves que, o bé han fet la incorporació sent fills de pagesos/es, o bé l’estan intentant fer sense venir de tradició pagesa. El programa és la continuació de la línia encetada al 2009 per l’Associació rurbans entorn la sensibilització de joves, que finalitzà amb la producció del documental “Sóc jove i vull ser pagès/a!“.

Les jornades recolliran els resultats d’aquest procés on s’ha posat en debat l’actual sistema de gestió de les explotacions tradicionals i l’actitud d’aquests joves envers aquest sistema. Es pretén posar sobre de la taula aquells aspectes que fan difícil aquests processos d’incorporació i alhora evidenciar tots aquells aspectes estructurals que fan que la pagesia actualment i en concret la ramaderia siguin sectors poc atractius i viables per a la gent jove: accés al mercat, un preu just, l’accés a la terra, criteris d’incorporació, manca de cooperació, etc.

El programa de la jornada consistirà en la presentació dels resultats i de les propostes d’aquests joves davant una nova pagesia. Alhora es portarà a terme una taula de debat on conjuntament amb representants del sector i col·lectius vinculats, parlarem de quines són les mesures necessàries per tal de garantir aconseguir una pagesia més viable, més accessible i més atractiva per a les persones joves.


PROGRAMA – RESUM

Sr. Jordi Sala, Director General de Desenvolupament Rural. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Sr. Arnau Queralt, director del CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible.

Sres. Montse Barado i Vanesa Freixa. Tècnica i directora de l’Escola de Pagesia i Activitat Pastoral de Catalunya.

Sr. Josep Dadón, Cap de Servei d’Ajuts a les Estructures Agràries i Agroalimentàries del DAAM

Sr. David Coll, secretari general del JARC

Sr. Francesc Batalla, FECOC, Federació d’Oví i Cabrum de Catalunya

Sra. Chiara Bombardi, coordinadora del “Mercat de la Terra”. Slowfood

Sra. Meritxell Serret, coordinadora Fundació del Món Rural

Aquestes jornades estan dirigides a totes aquelles persones que se senten vinculades a la pagesia i que poden aportar solucions i/o opinions entorn d’aquest debat.

Per descarregar-vos el programa només heu de clicar aquí.

És necessari inscriure-us a les jornades. Ho  podeu fer a aquestes dos adreces: info@rurbans.org | cads.presidencia@gencat.cat o bé trucant al 973 620977 o al 93 363 38 67.

Anuncis

3 comentaris»

  Joan wrote @

Personalment m’agradaria poder consultar aquests resultats dels quals parleu (a traves d’internet) ja que hem resulta imposible poder assistir a aquesta jornada, per treure altres punts de vista sobre el sector ramader, que hem puguin ajudar en un futur.

  rurbans wrote @

Els resultats són genèrics. Es tracta d’exposar aquelles problemàtiques principals que afecten al sector jove i de vegades no tan jove de la ramaderia que vol començar o fins i tot vol arribar-se a consolidar. En aquest cas les jornades seran un punt de debat amb els responsables per mirar de donar respostes a aquestes demandes concretes.

Igualment farem un recull de lo exposat i ho penjarem a la web!
gràcies per l’interés!

  rurbans wrote @

Existeix una tesi molt interessant en aquest sentit, escrita per Neus Monllor i defensada molt breument. En aquest cas no se si està a disposició. Si més no us podem passar el contacte de la doctora.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: