Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Avui iniciem el programa “Joves i Agroecologia. Maneres joves de gestió pagesa”

L’associació rurbans, juntament amb el Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible (CADS) inicia aquest divendres el Programa « Joves i Agroecologia ».  Es tracta d’un projecte de sensibilització orientat a fills i filles de pagesos – ramaders de Catalunya que pretenen o ja estan realitzant el relleu generacional dins del seu àmbit familiar i també, a persones nouvingudes al sector sense venir de tradició pagesa.

L’associació ha seleccionat 15 joves de les comarques de l’Alta Ribagorça, del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Noguera, l’Alt Camp, el Bages, la Garrotxa i el Ripollès. Tots ells són joves que o bé estan en procés de incorporació o han realitzat la incorporació recentment.

A través del programa es treballarà:

–            Mirada crítica sobre la gestió actual del sector i de la seva activitat;
–            Establiment d’unes bases de gestió ramadera per a una nova pagesia;
–            Incorporació de sistemes de gestió eficients amb els projectes dels pagesos/es seleccionats;
–            Reconversió, implantació i/o consolidació de projectes agroecològics dels pagesos/es que participen;
–            Creació d’una xarxa de nova pagesia.

El procés consisteix en dos sessions de debat que es realitzaran en diversos llocs de Catalunya, una sortida de coneixement per a visitar bones pràctiques orientades a les necessitats dels participants i per últim una jornada de tancament que tindrà lloc el proper 2 de desembre al Centre d’Art Santa Mònica, on es presentaran els resultats i es convidaran en una taula rodona a representants de sindicats, federacions de ramaders, representants del món de l’alimentació i responsables del Departament d’Agricultura encarregats de les noves incorporacions i l’estratègia rural. Aquesta última sessió serà oberta a tothom.

*Aquest programa és la continuació d’un intercanvi d’experiències per a joves en l’àmbit del sector primari realitzat l’any 2009 a la comarca del Pallars Sobirà. El programa és una iniciativa de l’Associació Rurbans responsable de l’Escola de pagesia i Activitat Pastoral de Catalunya, de l’empresa mOntanyanes del Pallars Sobirà i rep el suport i la col·laboració del CADS (Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible).
Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: