Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Un altre món és possible: la iniciativa dels banc de terres

Recent tornats de la veïna França, cocretament del Departament de l’Ariège, no volem deixar-vos de parlar de diverses iniciatives de Banc de Terres que estan ajudant a incorporar persones en el món de la pagesia, gràcies a la gestió de terres per a ser treballades.

Avui parlarem de la iniciativa Terre de Liens, una inciativa impulsada per l’energia de persones i grups del territori francés. Aquesta proposa canviar la relació amb la terra, l’agricultura, l’alimentació i la natura. Valorant les dimensions col·lectives i solidàries per l’accés a la terra i la seva gestió, els membres de Terre de Liens, han impulsat, discutit i donat suport a les les formes de vida i pràctiques d’agricultura sostenible per a la humanitat i el planeta. Participen en la dinamització d’una responsabilitat individual i col.lectiva per a la preservació del bé comú que representa la terra.

Tal i com recullen en la seva web, la terra cada cop més es troba explotada  i subjecta a especulacions de tot ordre. A causa d’axiò un gran  nombre de persones no pot accedir avui en dia a aquesta terra per portar a terme el seu projecte.

Terre de liens adquireix col·lectivament i solidàriment terra per tal d’ajudar a la instal·lació i al manteniment d’activitats que donen vida al sòl, respecten les persones, els paisatges i l’equilibri dels econsistemes: pagesia ecològica, biodinàmica o tradicional, activitats culturals, artesanes…

Sembla un somni i veure que funciona i està sent possible la compra de terres a través de donacions i persones i entitats que recolzen aquest projecte. Us proposem que li doneu una ullada. Per saber com funcionen: http://www.terredeliens.org/IMG/pdf/format_web_de_la_plaquette_tdl.pdf

I si ho voleu veure amb imatges:

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: