Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

El Banc de Finques Agràries es Reinventa

L’Associació rurbans des de 2009 treballa la línia del Banc de Terres per intentar garantir la incorporació d’aquelles persones que un cop acabada l’Escola de Pastors, volen continuar amb l’activitat. Després dels primers anys del Banc de Terres, ara es convertim en el Banc de Finques Agràries (BFA) i reorientem les nostres feines.

Aquest tercer any comencem a obrir noves vies per assolir el nostre objectiu principal, intentar facilitar l’accés a l’activitat agrària de persones joves.

Per a fer-ho, ens estem posant en contacte amb els ajuntaments del Pallars i identifiquem explotacions que poden necessitar un traspàs d’explotació, o bé aquelles que fa pocs anys van deixar l’activitat. Alhora rebem, cada cop més sovint, ofertes d’altres territoris de Catalunya que busquen persones que es vulguin fer càrrec de la seva explotació fent un traspàs.

D’altra banda també intentem trobar prats que es troben en procés d’abandó per tal de poder-los recuperar mitjançant el voluntariat ambiental. Finalment també sorgeixen ofertes laborals temporals per tal de treballar en finques per tot Catalunya.

El procediment que emprem és que aquestes ofertes, tan de terres com de feina, les fem arribar als antics alumnes de l’Escola de Pastors. Si aquestes no es cobreixen, les difondrem a través del nou blog: http://custodiagraria.wordpress.com. Durant aquests dies començarem a informar-vos de les ofertes amb les que ja estem treballant.

El BFA amb la recuperació activa de la terra!

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: