Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

L’Escola de Pastors 2011 ja té nous alumnes

NOUS SELECCIONATS

L’Escola de Pastors del Projecte Grípia ja ha seleccionat la nova formada de nous pators i pastores per aquest 2011. De les 20 sol·licituds presentades s’han escollit 11 persones que començaran el nou curs.


LA NOVA GENERACIÓ

De nou el perfil és molt similar a les dos edicions anteriors. Això confirma que ens trobem davant d’un perfil homogeni de persones que tenen la intenció d’aprendre l’ofici i per tant configurar-se com el futur imminent de la nova pagesia.

La mitjana d’edat torna a ser molt jove, 31 anys, la mateixa que ens les dos edicions anteriors. El grup més gran d’edat es troba entre els 30 i els 35 anys. Els segueix el grup entre 23 i 29 anys. En aquesta 3a. edició només comptem amb un alumne de més de 40 anys.

En quan a la seva procedència, enguany el 64% prové de la província de Barcelona (Vallès Occidental, Oriental i Barcelonès, principalment), un 9% de Lleida, 9% de Tarragona, 9% de Girona i un 9% del País Valencià.

Pel que fa a la seva situació laboral/professional, molts d’ells es troben a l’atur i/o reorientant el seu futur professional. La pagesia és el sector triat pel fet que és el que més s’apropa als seus interesos personals. En molts casos era una orientació laboral que arrossegaven de feia molt de temps però que no havien pogut plantejar-s’ho fins a l’actualitat. L’actual situació econòmica que posa en la mateixa situació tots els sectors, fa que la pagesia no sigui el sector més desafavorit. Alhora la seva elecció respon a la seva manera d’entendre la vida enfocada al treball de la terra, l’autosuficiència i la seva participació en el procés productiu de l’alimentació.

INICI DE L’ESCOLA 2011

Enguany l’Escola començarà el 28 de febrer de 2011. La nova ubiciació serà a Casa Agustí de Llagunes. Un edifici veïnal que pertany al municipi de Soriguera. Se seguirà l’estructura de l’escola que consisteix amb un mes de teòrica i 4 mesos de pràctiques.

Les pràctiques, com en l’edició anterior, es portaran a terme a les zones de l’Alt Pirineu (Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça), la Garrotxa i l’àrea del Montseny. Aquestes dos últimes gràcies al treball de les entitats CST – Centre de Sostenibilitat Territorial d’Olot, que comptarà amb un alumne en pràctiques i l’Associació Aladula i l’Ajuntament del Montseny que comptarà amb 3 alumnes en pràctiques. També es treballarà amb d’altres comarques com la Noguera i la Segarra que seran gestionades directament per l’Associació rurbans.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: