Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

S’acava el primer torn de pràctiques!

L’escola de Pagesia i activitat pastoral ha comptat en aquesta segona edició amb 28 explotacions repartides entre la zona de la Garrotxa-Ripollès, el Montseny i l’Alt Pirineu on realitzen les pràctiques 22 alumnes dels 23 seleccionats.

Els alumnes del primer torn de l’escola ja han acabat les pràctiques, per tant ja es pot fer una primera valoració d’aquesta segona edició.

Dels 23 alumnes que van ser  seleccionats, 17 alumnes són de torn de primavera-estiu i 5 són de tardor–hivern, hi va haver un alumne que no va començar la formació pràctica, un cop acabada la formació teòrica, que es va dur a terme a la finca de Bon Repòs (Gavet de la Conca) del 8 de febrer al 5 de març va decidir no començar les pràctiques.

Dels alumnes de primer torn, ja n’hi ha 8 que van acabar les pràctiques el dia 15 de juliol, dos que les van acabar el dia 1 d’agost i un que les va abandonar definitivament.

Dels alumnes que realitzen les pràctiques a la zona de la Garrotxa-Ripollès  hi ha dos alumnes que ja han acabat les pràctiques, una d’elles es quedarà a l’explotació durant l’estiu a col·laborar amb les feines de l’explotació,  altres dos alumnes encara estan realitzant les pràctiques i el cinquè les començarà al setembre.

Dels alumnes que van començar les pràctiques a la zona del Montseny dos van demanar canvi d’explotació i acabaran les seves pràctiques a la zona de l’Alt Pirineu, i la tercera ja havent acabat les pràctiques es queda a treballar en l’explotació on les ha fet , complint així un dels objectius de l’escola, que els alumnes siguin contractats en la mateixa explotació on han realitzat les pràctiques.

Dels alumnes de la zona de l’Alt Pirineu, un va abandonar les pràctiques després d’haver estat en dues explotacions de l’escola, set han acabat les pràctiques en les explotacions que els van ser assignades, dos encara estan realitzant pràctiques i quatre les començaran al setembre. D’entre aquest un ha trobat feina de pastor de muntanya amb vaques a la zona de Llessui; un segon també de pastor de vaques a la Vall d’Aran i un tercer en una explotació d’oví.

La valoració de l’escola és bona tant  per part dels alumnes com dels ramaders. S’ha de continuar lluitant per fer un lloc a les persones que acaben l’escola i tenen una clara convicció de continuar.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: