Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

La llana Xisqueta a la fira Ambiente de Frankfurt

L’Associació rurbans des de l’any 2008 treballa la dinamització del sector oví a través de la posada en valor de la llana, a través d’un projecte “400 auvelles 400 meravelles” on es volia fer un projecte pilot de cicle tancat dins el mateix sector. Dins del Projecte Grípia la línia de treball vinculada als productes resultats de l’activitat pagesa hi té un pes molt important.


L’Associació amb la creació de l’Associació Obrador Xisqueta l’any 2009 i després d’un any de treball on s’han comprat 15 tones de llana de les valls del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça (provinents de 21 explotacions), treballa l’objectiu de donar a conèixer l’ofici de pastor i una raça autòctona catalogada en perill d’extinció: l’ovella xisqueta. Alhora i tenint en compte l’objectiu d’assolir el cicle tancat – producció, TRANSFORMACIó i comercialització – l’associació ha estat organitzant cursos de formació per artistes i artesans/-nes locals amb l’objectiu de tenir professionals en el mateix territori que poguessin transformar la llana autòctona en productes d’artesania de qualitat, 100% locals i 100% artesans en la seva manufactura. L’Associació ha treballat especialment el feltre i el resultat es plasmarà en breu en la primera col·lecció que Obrador Xisqueta traurà al carrer aquesta temporada.Paral·lelament el projecte ha obtingut la col·laboració d’Artesania de Catalunya, oferint-lo el suport del dissenyador Gerard Moliné. Amb aquests, l’Associació i les artesanes han creat una nova col·lecció vinculada al projecte “Oficis Singulars de Catalunya”, que en breu també serà presentada.

El conjunt d’aquestes dos col·leccions s’estrena per a la seva venta a la Fira Ambiente de Frankfurt la setmana del 12 al 16 de febrer, en primicia i dins de l’estand d’Artesania de Catalunya-COPCA.

Per a més informació: http://www.obradorxisqueta.cat

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: