Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Finalitza el primer torn de pràctiques de l’Escola!… a punt d’entrar el segon torn

El passat dia 15 de setembre van finalitzar les pràctiques del primer torn (primavera – estiu) de l’Escola de Pagesos i Pastors. Els primers 15 alumnes (14 homes i 1 dona) han estat distribuïts en 13 explotacions de les comarques del Pallars Sobirà i Pallars Jussà durant 4 mesos i, en un cas, a la muntanya de Llessui com a pastor (P.S).

D’entre aquests, 3 alumnes han abandonat les pràctiques i 2 van sol·licitar canvi d’explotació. Finalment 12 d’aquests 15 han realitzat i per tant completat les pràctiques de l’escola, obtenint d’aquesta manera la titulació final.

La valoració i avaluació de les pràctiques tant per part dels pagesos com dels alumnes d’aquest primer torn és bona. Es destaca com a aspectes positius per part dels alumnes la immersió que suposen les pràctiques a aquest ofici, l’interès posat per part dels pagesos i la xarxa de relacions creada entre joves amb interessos molt semblants; per part dels pagesos es valora l’interès i el treball dels alumnes i la seva capacitat d’aprenentatge; alhora destaquen el fet que hi hagi encara gent jove que es vulgui dedicar a l’ofici. En quan a les principals demandes, els alumnes consideren important dividir el període de pràctiques en dos estacions per tal de poder veure tot el cicle de treball i un acompanyament del pagès més intensiu; per part dels pagesos les demandes giren entorn de l’horari i la puntualitat.

El dia 1 d’octubre començarà el segon torn de pràctiques (primavera – estiu) amb un total de 10 alumnes (6 homes i 4 dones). Aquests es repartiran per 10 explotacions d’oví i boví del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça.Aquest segon grup finalitzarà les pràctiques entre el mes de gener i febrer.

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: