Escola de Pastors de Catalunya

Projecte Grípia: Foment del relleu generacional

Admesos a l´Escola de Pagesos i Pastors

1a edició de l’Escola de Pagesos i Pastors de Catalunya

La 1a Escola de Pagesos i Pastors, ha tingut un èxit aclaparador. S’han rebut 43 sol•licituds (de les que 7 eren noies) i moltes trucades d’interessats per la pròxima edició.

La mitjana d’edat dels sol•licitants és de 31 anys i el 63% té experiència prèvia en el sector.

De totes les sol•licituds, només 32 persones passen a la segona i última selecció que és basa en una entrevista personal, de la qual només 25 seran seleccionats per entrar a l’Escola i fer les pràctiques en les 25 explotacions participants en el projecte.

El 71% dels alumnes provenen de comarques rurals, dels quals el 40% són comarques de muntanya (21% Pallars Sobirà, 15% Pallars Jussà,…). La resta provenen de zones urbanes com el Barcelonès (19%). Però hi ha sol•licituds provinents de tots els punts del territori.

El 41% dels participants es troben a l’atur (la majoria són persones joves que fan feines de temporada vinculades al Medi Natural). El 28% desenvolupen activitats com funcionari de l’administració pública, administratiu, monitors de pistes d’esquí, lampista, ceramista, tècnic–consultor i en 3 ocasions provenen del món de la construcció. El 22% dels participants tenen una professió vinculada amb el sector, principalment en el sector agrícola ecològic i el 9% encara es troba estudiant en la universitat o bé a l’ESO.

Tot i ser un territori de vaques, el 46% dels aspirants estan interessats en treballar amb el sector oví- cabrum, davant d’un 15% que es decanta pel vaquí. Encara que el 32% vol treballar amb tot tipus de bestiar.

Pel que respecta als seus objectius un cop acabat el curs, el 58% dels candidats volen crear empresa, el 14 % voldria ser contractat en una explotació al Pirineu i només el 7% voldrien continuar l’empresa familiar. El 21% vol aprendre l’ofici com a principal motivació per poder canviar d’estil de vida.

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: